maandag 28 september 2015

Het kleuterjournaal: knuffels


Wat hadden we de afgelopen twee weken geluk, we mochten ons knuffelbeertje meenemen naar school.
Op maandag hebben we onze knuffels eens allemaal goed bekeken en er ook eens aan gevoeld. De meeste waren lekker zacht. Er waren grote knuffels, kleine knuffels, lieve knuffels, gewoon heel veel knuffels bij elkaar. Vervolgens mochten we onze knuffels zijn/haar naam verklappen. De knuffels die geen naam hadden, gaven we een naam.
Op dinsdag speelden we een spelletje met een voeldoos. De kleuters mochten hun handje in de doos steken en voelen wat er in zat. Ze mochten er ook iets uit nemen en ontdekten dat er harde  beren en zachte beren waren. Zo leerden we het verschil tussen hard en zacht kennen. We luisterden ook naar een verhaaltje, over een meisje met wel heel veel knuffels, speelden spelletjes zoals, “Wie zijn knuffel is verdwenen?”. Leerden een leuk liedje, namelijk”knuffel is zo moe”.
We knutselde het hoofd en poten van onze klaspop/knuffel Nellie.
Zo konden we ons op de laatste dag verkleden zoals haar.
In de turnzaal speelden we een rollenspelletje met onze knuffels.
Maar afgelopen donderdag bereikte ons thema een hoogtepunt:we organiseerde een pyjamafeestje. Iedereen mocht in pyjama naar school komen! :)
We begonnen de dag met het maken van popcorn en in de namiddag aten we samen met onze knuffels de popcorn op en in de klas en vertelde de juffen leuke verhalen.
Als afsluiter van het thema hebben we de verjaardag van onze klaspop/knuffel Nellie gevierd, met een lekkere cake en kaarsjes die we met z’n allen hebben uitgeblazen. En op het einde van de dag zijn we allemaal zoals echte Nellies naar huis gegaan.


PS: Vrijdag 9 oktober is het geen school, aangezien het pedagogische studiedag is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten