donderdag 24 september 2015

Het kleuterjournaal: mijn nieuw klasjeWat ging de vakantie snel voorbij.  Spannend, we mochten naar het eerste kleuterklasje!
Het was voor sommigen wel even wennen aan de nieuwe juf en de nieuwe klas.
Maar gelukkig valt alles stilletjes aan op zijn pootjes en voelen we ons goed in ons nieuwe klasje.
Tijdens het thema hebben we kennis gemaakt met elkaar aan de hand van spelletjes, we hebben de regels en gebruiken in de klas besproken, leuke activiteiten gedaan met allerlei boekentassen, spelletjes met onze kentekens, de kalenders leren gebruiken e.d.. 
Iedereen kreeg zijn wekelijkse taak en die hebben we allemaal zeer plichtsbewust uitgevoerd. We hebben onze klaspop Nellie leren kennen en haar dagelijks iets verteld, terwijl ze op onze schoot zat. We spelen zelfs met haar in onze poppenhoek.
Naast de dagelijkse kringgesprekken hebben we een vlieger geknutseld die we versierd hebben d.m.v. een stempeltechniek met potjes en verf. Maandag krijgen we de vlieger mee naar huis, we hebben hem nog wat laten hangen omdat de klas dan mooi is versierd  voor de opening van het nieuwe gebouw op zondag. Jullie komen toch ook?
Ook hebben we een versje geleerd. Misschien hebben jullie het wel al eens thuis kunnen horen? Weet je wat we het grappigst van allemaal vonden? Dat was wanneer juf Isabelle gekke woordjes gebruikte in ons versje. We kwamen soms niet meer bij van het lachen.
Ook hebben we het schoolmateriaal leren benoemen en achteraf heeft de juf  een toverspel met ons gespeeld. De juf toverde telkens iets weg onder een laken en wij moesten raden welk voorwerp verdwenen was. Ze had ook een toverzakje in de klas, waar ze telkens een voorwerp in stak en wij probeerden zonder te kijken te raden wat we in onze handjes hadden. Op die manier leerden we het materiaal snel benoemen.
We hebben ook al gefeest in onze klas. Ryan was jarig en had lekkere taart van Cars mee.
Hiep hiep hoera voor onze lieve vriend, hij is 3 jaar geworden J
Kortom het waren twee leuke weken en er beloven er nog veel te volgen!

Prettig weekend!
Groetjes van ons allemaal en juf IsabelleGeen opmerkingen:

Een reactie posten