zaterdag 14 oktober 2017

Thema: slaaplekker knuffeltje


Lieve mama's en papa's,

Onze knuffel mocht op maandag mee naar school. Wel 2 weken lang mocht ons knuffeltje blijven slapen op school. We deden tal van opdrachtjes met hen.
We hebben onze knuffels allemaal eens goed bekeken en mochten er ook eens aan voelen. Plots zagen we dat we 4 Bumba's in de klas hadden en 2 dezelfde konijntjes :) zelfs 2 aapjes. 
De meeste knuffeltjes waren lekker zacht. Er waren grote knuffels, kleine knuffels, lieve knuffels, gewoon heel veel knuffels bij elkaar :)
Tijdens ons kringgesprek kwamen we de namen van de knuffels te weten. 
We speelden een spelletje met een zakje. De kleuters mochten hun handje in de zak steken en voelen wat er in zat. Ze mochten er ook iets uit nemen en ontdekten dat er harde en zachte spullen waren. Zo leerden we het verschil tussen hard en zacht kennen. We luisterden ook af en toe naar een verhaaltje van 'Welterusten, kleine beer'. 
Juf Isabelle verklapte ons een geheimpje: Welterusten kleine beer was juf Isabelle haar lievelingsboekje toen ze zo groot was als de vriendjes van de klas. Gek vonden we dat wel dat ze ook ooit zo klein is geweest ;)
We leerden een leuk liedje, namelijk: jij bent mijn knuffeltje.
Telkens zongen we het liedje met ons knuffeltje dicht bij ons.
Wat we ook een heel leuk spelletje vonden was toen juf onze knuffels tekende op een super groot blad en wij moesten zoeken waar onze knuffel hoorde. Hierna mochten we buiten zelf onze knuffel omlijnen met een krijtje op de stenen. 
We knutselden ook iets voor op ons hoofd. Eerst mochten we een strook versieren met streepjes in het licht- en donkerblauw, achteraf mochten we hier nog sterren bij stempelen. Hierna mochten we ook nog een maan of een ster schilderen, dit deden we met verf met hierin een beetje zand van het zandmannetje! 
Ook maakten we een puzzel van een foto van onszelf met onze klasknuffel en leerden we beertjes sorteren van klein naar groot. 

We deden tal van relaxatie spelletjes met onze knuffels, we knuffelden ook elkaar :) 
Elke ochtend lagen onze knuffels nog in dromenland in de blauwe schelp, wij mochten ze dan wakker zoenen, knuffelen, tikken,...
Een ander spelletje ging als volgt: er lag iemand op een bedje, juf Isabelle legde knuffels op onze rug en wij moesten heel goed voelen of er 1, 2 of 3 knuffels op ons lagen. Volle concentratie was een must! 
Samen met onze knuffel mochten we ook eens vanop de bedjes naar een filmpje kijken. Het was een film over de troetelbeertjes.
Donderdag was het tijd voor ons pyjamafeestje. Iedereen mocht in pyjama en met zijn of haar hoofdkussen naar school komen :)
We leerden hoe we een boterham moesten smeren en mochten deze achteraf versieren met banaan en rozijntjes, zodat het net een echt beertje was. Na het smeren en versieren was het smullen geblazen, mmmmm! 

We sloten het feestje af met een dansje met onze knuffel. 

Ziezo, ik weet zeker dat jullie kapoentjes jullie nog veel meer kunnen vertellen ;) 

NIET VERGETEN: MAANDAG GAAN WE NAAR HET BOS :)


Prettig weekend allemaal! 

xxx juf Isabelle en Nellie

Ik ben al benieuwd hoe Thorsten zijn weekendje was met kleine Nellie :) 




































































































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten