zaterdag 16 september 2017

Thema: terug naar school


Wat ging de vakantie snel voorbij.
  Spannend, we mochten naar het eerste kleuterklasje! 
Het was voor sommigen wel even wennen aan de nieuwe juf en de nieuwe klas. 
Maar gelukkig valt alles stilletjes aan op zijn pootjes en voelen we ons goed in ons nieuwe klasje. 
Tijdens het thema hebben we kennis gemaakt met elkaar aan de hand van spelletjes, we hebben de regels en gebruiken in de klas besproken, leuke activiteiten gedaan met allerlei boekentassen, spelletjes met onze kentekens, de kalenders leren gebruiken e.d.. 
 We hebben onze klaspop Nellie leren kennen en haar dagelijks iets verteld, dit terwijl ze op onze schoot zat.
Op een dag kregen kleine Nellie en grote Nellie zelfs een pakje! 2 super mooie kleedjes kregen ze! Roze met witte stipjes <3 Dankjewel aan de lieve mama die ervoor zorgde dat de 2 Nellie's kunnen showen met hun nieuwe outfit ;)
Naast de dagelijkse kringgesprekken hebben we een vlieger geknutseld die we versierd hebben met verf en een stukje karton. 
Ook hebben we een versje geleerd. Misschien hebben jullie het wel al eens thuis kunnen horen? Weet je wat we het grappigst van allemaal vonden? Dat was wanneer juf Isabelle gekke woordjes gebruikte in ons versje. We kwamen soms niet meer bij van het lachen.
Ook hebben we het schoolmateriaal leren benoemen en achteraf heeft de juf  een toverspel met ons gespeeld. De juf toverde telkens iets weg onder een laken en wij moesten raden welk voorwerp verdwenen was. Op een dag toverde ze zelfs kindjes van onze klas weg. Ze had ook een toverzakje in de klas, waar ze telkens een voorwerp in stak en wij probeerden zonder te kijken te raden wat we in onze handjes hadden. Op die manier leerden we het materiaal snel benoemen.
We hebben ook al gefeest in onze klas. Igraine, Sander, Jeroom en Luca waren jarig! 

Prettig weekend!
Groetjes juf Isabelle en Nellie 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten