donderdag 5 november 2015

Het kleuterjournaal: lekker griezelen

Het waren twee griezelige weken!
In die twee weken hebben we naar het grappig verhaaltje van heksje Platvoetje geluisterd en naar een verhaal over het heksje Mimi, die voor het eerst naar de maan vloog.
Ook hebben we al een beetje gerekend, we moesten namelijk op bolletjeskaarten evenveel pompoenen leggen, wat zorgde voor heel veel denkwerk. We hebben  een groot geheugenspel gespeeld met pompoenen die verschillende emoties uitbeeldden. En de juf heeft ook enkele toverspelletjes gedaan en we begonnen stilaan echt te geloven dat ze kon toverenJ.
Maar het maken van de soep was toch één van de hoogtepunten in die twee weken. We knipte (omdat het gemakkelijker ging dan snijdenJ) de groente allemaal in stukjes, deden een beetje groentebouillon en water bij de soep en kookte ze, tot het een overheerlijke soep was, waarvan sommige kleutertjes wel drie kopjes hebben gedronken.
Natuurlijk hebben we ook leuke dingen geknutseld, we maakten vleermuizen op verschillende manieren en leerden er een liedje bij over spoken. 
Al onze inzet werd gelukkig beloond met een leuk Halloweenfeest, waar we konden smullen van allerlei lekkere dingen. Bedankt mama’s en papa’s voor jullie inzet!

Op het feest speelden we samen heksenspelletjes en dansten op echte heksenmuziek en werden we geschminkt. Het was dus een geslaagde dag! :)

Geniet nog van de laatste dagjes vakantie!
Tot maandag allemaal :)


Onze heerlijke heksensoep:
We gingen op zoektocht naar spinnen en vonden zelfs een lieveheersbeestje:
Nog enkele sfeerbeeldjes:


 EINDELIJK WAS HET ZOVER, FEEST !!!!!! 
Prettige vakantie allemaal :)


1 opmerking: