woensdag 7 oktober 2015

Het kleuterjornaal: wij maken muziekDe voorbije twee weken waren terug goed gevuld. We hadden veel tijd nodig om al de instrumenten te bekijken en te bespreken. 
Na het bespreken van al die leuke instrumenten, hebben we vrij geëxperimenteerd, de instrumenten luid en zacht bespeeld, van luid naar zacht en omgekeerd. We hebben de instrumenten ook omgeruild, zodat we alle soorten eens konden bespelen. We hebben gewerkt met een partituur en een dirigent, allerlei geluiden gemaakt met onze schoenen. We werkten met een cd waar geluiden op te horen waren nadien mochten wij aanduiden op bijpassende plaatjes wat er te horen was. De juiste namen van de verschillende instrumenten hebben we ook leren benoemen.
 Maar het leukste vonden we toch het spel met het verstopte muziekinstrument. 
Juf Els en Isabelle kropen achter een omgekeerde tafel en alle instrumentjes waren verstopt, zodat wij niet konden zien welk instrument ze bespeelden. Wij mochten dan vertellen welk instrument we hoorden en er ook op spelen. Wat vonden we dat grappig! :) 
Natuurlijk hebben we veel geoefend aan ons trommelliedje, dat we reeds na een weekje uit volle borst konden meezingen. 
Aan het knutselen hebben we eveneens veel plezier beleefd, we maakten er dan ook ons werk van. De trommels en schudflesjes hebben we eerst beplakt met gekleurd papier of zijdepapier en dan versierd met verf of glittersterren.  
Ook hebben we op het trommelliedje van Kabouter Plop getrommeld met verf en penselen. We waren net echte drummers! :)
Naast al het werken, hebben we ook feest gevierd want Kamil en Alexis zijn drie jaar geworden. Hiep hiep hoera voor onze klasgenootjes! 

PS: De site met de foto’s per klas zijn vervangen door een blog per klas (http://dewijzeeikklask1a.bogspot.be) 
Op onze blog kunnen jullie steeds na de thema’s, het kleuterjournaal lezen. 
Vanaf volgend thema, gaan we geen papieren versies van het kleuterjournaal meer meegeven in de mapjes, in het belang van het mosproject op school.  

*** Niet vergeten: vrijdag 9 oktober is het geen school ***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten